Valentýn je známý jak den všech zamilovaných. U nás V České republice se nepovažuje za tak významný svátek, jako třeba ve Spojených státech. Nicméně i tak se tato tradice dostala i k nám a oslavy probíhají i u nás. Jak asi víte, před 14. únorem se obchody zaplní plyšáky a bonboniérami ve tvaru srdíček. Den svatého Valentýna se vžil hlavně jako komerční svátek. Samozřejmě vám nikdo nebude bránit naběhnout do nejbližšího supermarketu a koupit velkou čokoládu nebo bonboniéru, ale není to moc originální řešení.

valentýnská čokoláda

Valentýn navíc prožívají hlavně ženy, existují i spory, jestli by ženy vůbec měly něco dávat svým partnerům nebo ne. Tradiční je, aby muž přinesl něco své partnerce nebo manželce, ale obráceně to zas tak běžné není. Proto se zaměříme hlavně na dárky pro ženy. Prvním typem je určitě kytice. Drtivá většina žen a dívek květiny miluje a potěší je vždycky. Pokud víte, jaké květiny má vaše partnerka oblíbené, tak není nad čím přemýšlet.

náušnice

Nicméně květiny jsou takový obyčejnější dárek a vaše polovička možná čeká, že právě na Valentýna jí koupíte něco speciálnějšího. Proto pro vás máme i další typy:

  1. Vůně. Jedná se o velmi oblíbený dárek, protože je nejen praktický, ale i hezký. Pro muže není tak obtížné voňavku vybrat a je pak rád, když žena vůni od něj skutečně používá.
  2. Originální šperky. Samozřejmě spousta žen čeká na zásnubní prstýnek. Nemusíte ji ale nutně hned žádat o ruku, radost jí udělají i náušnice nebo řetízek. Zkuste ale vybrat nějaké trochu netradiční a originální. Můžete třeba podpořit českou autorskou tvorbu a vybrat šperky na stránkách Adelvomack.
  3. Společná dovolená nebo luxusní večeře. Říká se, že nejhezčí dárky jsou zážitky a pro spoustu lidí to jistě platí. Proto se nemusíte bát, že společnou večeří, wellness nebo jiným zážitkem uděláte chybu. Pozvěte vaší partnerku někam, kde ještě nebyla a kam by se chtěla podívat.